De markt

15 november

N’ be sanni ke suguba la.    Vandaag ga ik boodschappen doen op de centrale markt.

Ja beste lezers, deze aflevering had ik eigenlijk vóór de gips-aflevering moeten maken aangezien ik op maandagochtend naar de centrale markt ben geweest, een paar uurtjes voordat ik mijn arm brak. Wij ( Roos, Lies en ik )dus op naar de markt. Eerst maar eens de auto neerzetten bij de ezelkarren-parkeerplaats.IMG_3998Ezeltjes en ezelkarren zijn ontzettend belangrijk. Een groot deel van alle producten wordt per ezelkar vervoerd.

Een markt in een vreemd land is voor mij altijd één van de meest fascinerende dingen. Daar krijg je een echt beeld van een land, de cultuur en de mensen. Al die kleuren, geuren, geluiden en mensen.IMG_4016…..gewoon geweldig. HiIMG_3982er een paar indrukken.IMG_4012IMG_3981IMG_3979

IMG_4000IMG_3983IMG_4003

Roos en ik hadden in de eerste plaats als doel ; kleding kopen. Nee, hier geen mooie stalletjes met nette stapels kleding maar enorme hopen op de grond (bijna alles ligt hier trouwens op de grond , zelfs de groenten ). Bij zo’n stapel kleding ga je als volgt te werk : schoenen uit, je springt in de stapel en ………graaien maar.IMG_4008IMG_4004IMG_4006IMG_4009Het graaien werd met succes bekroond. Ik had een rok en 4 shirts voor 1250 cfa( 1.75€) . Dat kon bruin gelukkig nog net trekken……..

Daarna verder over de markt geslenterd en nog meer mooie plaatjes gemaakt.IMG_4017IMG_4015Is dit geen feest van kleur. Ik kreeg gewoon de neiging om al die lappen te kopen.IMG_4011Geweldig hè, dat kindje onder de kraam slaapt gewoon lekker door.IMG_4001Hier de gezusters Verhulst.

En net zoals op alle andere markten in de wereld  kun je ook hier ‘street-food’ kopen. En dat hebben we dan ook gedaanIMG_3988In die zakjes zit gembersap en hibiscussap/limonade.IMG_3987En dit zijn een soort oliebolletjes . Al met al een prima lunch. na de volgende maaltijd zou ik mijn arm breken……………………………

Wel lieve lezers, dit was de ‘markt’ aflevering. Ik begin het typen met rechts al een beetje onder de knie te krijgen.

An ka nogon ye here la.  Mogen wij elkaar in vrede weerzien

Elizabeth Diabaté

Een gedachte over “De markt”

  1. Geweldig leuk zo’n markt! Ik zou daar ook graag rondgestruind hebben… en geëindigd zijn met tassen vol ahahahah

Reageren niet meer mogelijk.