De Markt

19 september.

Vanochtend met Renée en Hedi naar de markt geweest. Wat ontzettend jammer en dom van me was , was het feit dat ik mijn sdkaart in de laptop had laten zitten. Dus helaas geen foto’s kunnen maken op de markt, maar die gelegenheid komt er ongetwijfeld nog wel eens.

De markt op zaterdag is lang niet zo groot als die op maandagen. Daar zullen Renée en ik zeker ook heengaan.

Markten in vreemde landen : dat zijn de plekken waar ik het liefst zo snel mogelijk naartoe ga. Daar zie je hoe het dagelijkse leven van een land zich afspeelt. Dat fascineert mij mateloos, er kan er wel de hele dag rondzwerven.

Hedi was blij toen ze hoorde dat ik gek ben op al die mooie fel gekleurde stoffen die ik ook hier weer ben tegen gekomen, nu met allemaal afrikaanse motieven. Zij is er ook dol op . Op de markt is een hele straat waar de vrouwen alleen maar van die stoffen verkopen. Het zal een feest zijn om daar rond te struinen ( en te kopen…..)

Ik wil jullie vast even laten zien waar ik vandaag geen weerstand aan kon bieden…….

Zeg nou zelf,deze armband van 1.50€ kun je toch gewoon niet laten liggen.IMG_3782

zeg nou zelf: die armband van 1€50 kan je toch niet laten liggen

En die mandjes, 25cm hoog, 20 cm breed riepen mij toe : koop mij, koop mij.

Het was wel een hele rib uit mijn lijf,   2x 0,75€ ( echt waar)

En die naaimandjes van 3€ had ik echt nodig…….

IMG_3786

Ik heb nog geen nijlpaard in de Niger gezien maar ik heb er al wel een gekregen. Renée gaf mij als welkomsgeschenk dit stoffen nijlpaardje. Lief hè.IMG_3784In de nacht van donderdag op vrijdag werd ik om half vijf wakker van onweer. De sluizen van de hemel waren open gegaan en gingen pas om half twaalf in de ochtend weer dicht. Wat een ontzettende hoeveelheid water kwam er naar beneden. Ook voor hier heel uitzonderlijk dat de regen zo lang aanhield. Meestal duurt het maar een half uurtje. De mensen waren er erg blij mee.

Maar al dat vocht in de regentijd heeft ook een wat mindere kant. Alles heeft de neiging te gaan schimmelen. Zo ook het plafond , de muren en de meubels in de school. Renée en ik hebben samen met Roos alles zo goed mogelijk van schimmel ontdaan.

Heus………….ik doe ook nog iets anders dan alleen maar leuke dingen kopen…..

IMG_3768IMG_3767

Wordt vervolgd…….

5 gedachtes over “De Markt”

 1. Heb je net je eigen badkamer gedaan, moet je hier weer aan de slag ahahahahha.
  Het kan natuurlijk niet zo doorgaan hè, met dat smijten met geld!!! Koopt gewoon 2 !!!! mandjes voor wel 75 cent… waar moet dat eindigen ??? 🙂
  Ben benieuwd naar je nieuwe foto’s ! Leuk zo een beetje mee te liften op je bezoek daar.

 2. was weer heel erg leuk om te lezen En je weet het he !!!!!! ik hou ook erg van die Afrikaans sieraden je weet wel die heeeeele duren die je net voor jezelf heb gekocht En die mooie stoffen voor mooie lange rokken te maken Doe ik ook graag voor jou hoor hi hi Maar als je een keer in de grote stad kom kan je daar dan niet een extra sd kaartje kopen Ben je altijd klaar om foto,s te schieten Maar ik app je wel een keer

 3. Er liggen hier zeker 25 armbanden (misschien wel meer) op de vliering. Alvast meegekregen van Roos voor haar toko als ze volgend jaar met verlof komen. Er is dan keus genoeg.
  Els, wat zal jij het naar je zin hebben gehad daar op die markt.
  Wij zijn er niet geweest.
  Tot je volgende verhaal. (les geven?)

Reageren niet meer mogelijk.