Avontuur in Mali, deel 2.

In en om het huis.

Ségoukaw ka kene? M’ba, ni da fila I ni baara.

Hoe gaat het hier in Ségou ?  We hebben je lang niet gezien.

Wel in Ségou gaat het prima. IMAG0757En ja hoor, daar ging ze weer. Sinds 10 dagen ben ik weer terug op mijn plekje in Ségou en ga ik, tot eind februari weer de kinderen en de volwassenen lesgeven.

Het was bijna alsof ik niet was weggeweest. De temperatuur is prima. In de nacht koelt het af tot een graad of 20. Echt heerlijk. Overdag is het nog wel ruim dertig graden maar omdat het heel droog is , is dat heel goed te verdragen.

Ik heb, sinds ik weer terug ben iedere morgen ontbeten in de tuin. Ik zat rond half acht buiten. En de tijd tot de school begon heb ik gekeken naar wat er zoal in de tuin voorbij kwam, vloog vooral.

Hier de vogels die ik in de afgelopen week in  de tlittle green bee eateruin heb gezien.senegal coucalrose ringed parakeetpalm dovepytiliaZijn ze niet prachtig.

Sinds ik terug ben heb ik de schildpadden nog niet gezien. Ze blijven in hun hok omdat het te “koud”is.

Hier nog wat leuke opnames van alle bougainvilles in de tuin.P1000587P1000586P1000585En wat vinden jullie van deze witte. Is hij niet gigantisch ?P1000581Van de week ook nog een mooie zonsondergang gefotografeerd vanaf het dakterras.P1000589Toen ik op 5 december vorig jaar terug vloog naar Nederland kon ik helaas de houten kerstgroep die ik voor mezelf had gekocht niet meenemen. Hij paste niet meer in mijn koffer. Deze groep heb ik dus pas een dag of tien geleden eens goed kunnen bekijken. Zie hier…..P1000578P1000572 P1000571Deze kerstgroep paste wel in mijn koffer dus die stond met kerst bij mij in Arnhem te pronken.

Maar hiermee is het kerstgroepen verhaal nog niet klaar. Het schijnt dat de tropen gekken dingen kan doen met mensen. De laatste week ben ik al begonnen me voor te bereiden op aanstaande kerst……………………P1000598P1000596P1000595Heus , het gaat echt nog goed met me hoor……………….

Oh ja nog even de mangoboom laten zien. Helaas ben ik alweer in Nederland wanneer deze mango’s geoogst kunnen worden. Jammer hoor. Het heeft wel wat, mango’s uit je eigen tuin.

P1000584Wel beste lezers, dit was het weer voor deze keer.  Veel lees- en kijkplezier.

Elizabeth Diabaté.

2 gedachtes over “Avontuur in Mali, deel 2.”

  1. Wat een prachtige vogels zeg! Zag dat het niet jouw foto ’s waren, maar dat maakt niet uit.
    Ook die kerstpoppetjes die je gehaakt hebt zijn erg leuk.
    De mango ’s kan je ook in Nederland eten ( kopen ) als je weer terug bent.

    geniet maar, want voor je het weet is het weer eind februari!

Reageren niet meer mogelijk.